O ploaie torențială a inundat străzi, curți, terase, parcări și a ajuns până la intrarea în magazine – VIDEO

Se îngroașă gluma cu ploile care cad de câteva zile. Joi seara în jurul orei 18 a început o ploaie torențială, care a durat mai bine de o jumătate de oră.

In unele zone din oraș a căzut și grindină. În scurt timp, mai multe străzi au fost inundate. Parcările de la magazinele Lidl și Kaufland de pe strada Hășdății au fost acoperite de ape, iar pe o terasă din centrul orașului, clienții au trebuit să-și ridice picioarele pe scaun că să nu se ude.

O stradă din Piață Unirii, strada Crișan, o curte de pe strada 16 Februarie au fost acoperite de ape, spun locuitorii din zonă, care au trimis fotografii din zonele respective. In unele locuri, grindina a distrus culturile din grădinile oamenilor. Pe strada Crișan două mașini au rămas în mijlocul apei și nu au mai putut înainta, povestesc oamenii.

Read more

  • 0

Vreme nesperat de caldă, dar săptămâna viitoare începe cu ploi – timpul la final de octombrie

Vreme frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal pentru această perioada anunţă meteorologii. Însă urmează o răcire şi sunt anunţate şi ploi, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă până spre finalul lunii octombrie.

Până vineri, 20 octombrie, media temepraturilor din timpul zilei va fi de 20-23 de grade, adică o vreme caldă în Transilvania pentru a doua jumătate a lunii octombrie, în condiţii de cer mai mult senin.

Apoi temperatura aerului va scădea uşor şi treptat, spre 14 grade pe marţea viitoare, după care se va menţine, în medie, în jurul acestei valori, până la sfârşitul lunii.

sursa: meteoblue.com

Temperaturile nocturne vor fi de 5-7 grade până spre 24 octombrie, iar între 25 şi 29 octombrie se vor situa în jurul valorii medii de 3-4 grade.

Read more

  • 0

Stufărişurile de la Sic, acum mai pregatite pentru vizitatori: puntea recondiţionată şi un nou observator, cu fonduri din Elveţia

În cadrul unei întâlniri organizate vineri la amiaza de Asociaţia Educaţional Ecologică Ecotransilvania la marginea comunei Sic, în prezenţa unor specialişti, profesori şi studenţi din Cluj-Napoca si jurnalisti, a avut loc vizitarea noilor structuri de vizitare reabilitate din „Delta Transilvaniei”, cum este denumită pe drept această rezervaţie naturală de o rară frumuseţe.

 

Ceremonia de inaugurare a noii infrastructuri din cadrul proiectului Asociaţiei Ecotransilvania în parteneriat cu Asociaţia Ecochoice a fost deschisă de Sânziana Pauliuc din partea organizatorilor, după care a luat cuvântul Grigore Crăciun, director la Agenţia de Protecţia Mediului Cluj.

Cei prezenţi au fost salutaţi şi de primarul comunei Sic, Ioan Sallai. Au mai onorat ceremonia viceprimarul comunei Jucu, Mihai Cocoşi şi Vasile Morar din partea Primăriei Municipiu…

Read more
  • 0

Rezultatele percheziţiilor la firmele de jocuri de noroc: persoane reţinute, aparate neautorizate, bani nejustificaţi, aur şi argint

Percheziitiile desfasurate de politisti in cursul zilei de miercuri, 9 noiembrie, la firme de jocuri de noroc din intreaga tara, inclusiv de la Cluj, Gherla si Dej, s-au lasat cu o "prada" bogata.

In total s-au efectuat peste 300 de percheziții, în Cluj, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui Vâlcea si în municipiul București.

Activitățile s-au desfășurat la sediile și punctele de lucru a 16 firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.

În urma perchezițiilor au fost ridicați 492.136 de lei, 101.695 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinți și 320 de k…

Read more
  • 0

Sărbătoare de hram la Salatiu

Credincioșii din Salatiu îi așteaptă duminica, 13 noiembrie, pe toți cei care doresc să se bucure alături de ei, la sărbătoarea hramului bisericii, care s-a îndătinat să fie ținut în prima duminică după praznicul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril din 8 noiembrie.

Dacă pe 6 noiembrie a fost mare sărbătoare la Petrești, acum a venit rândul comunității Salatiu să-și sărbătorească ocrotitorii. Ambele biserici, din Petrești și Salatiu, sunt ocrotite de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril și formează o singură unitate parohială, având un singur preot.

Sărbătoarea va debuta prin săvârșirea Vecerniei Mari și Tainei Sfântului Maslu, sâmbătă de la ora 17, având bucuria de a-l avea ca invitat pe Pr. Paisie Pașcu, duhovnicul mănăstirii Sfântul Spiridon – Strâmba, Județul Bistrița – Năsăud.

Duminică de la ora 8.30 se va săvârși slujba Utreniei, u…

Read more
  • 0

Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii noiembrie şi când revin ploile

Frigul instalat inca din octombrie in Transilvania va continua si in primele doua saptamani din noiembrie. Prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie pentru primele doua saptamani ale lunii arata ca va fi mai rece decat normal, iar apoi se anunta ploi.

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, pe parcursul primei săptămâni. În medie, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 6 și 11 grade și minime între -3 și 0 grade. Valorile mai ridicate se vor înregistra între 2-3 noiembrie când vor fi precipitații, predominant sub formă de ploaie.

În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, iar din punct de vedere termic vremea se va încălzi, astfel încât, majoritatea valorilor de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei.

Maximele se vor încadra între 8 și 12 grade, iar minimele se vor …

Read more
  • 0

Balul Bobocilor 2016 la liceul „Ana Ipătescu”. And the winner is… – VIDEO

Bobocii  claselor a IX-a de la liceul "Ana Ipatescu" au avut emotii mari vineri seara, la balul care a desemnat Miss si Mister Boboc.

Balul s-a desfasurat la cinematograf, cu sala plina, iar tema a fost una de gala: Hollywood.

Concurentii au trebuit sa treaca prin probe care le-au pus la incercare talentele la dans, cultura generala, dicție si spontaneitate.

Cinci ore a tinut spectacolul, iar juriul a avut o misiune dificila, iar in cele din urma a decis: titlul de Miss Boboc a fost castigat de Julia Ariana Țânțaș, iar Mister Boboc a fost desemnat Dragos Cadar.

Locul II a fost cucerit  de Catalin Muresan si Simina Berchi, iar locul al III-lea de Florin Vadan si Diana Dobocan.

Ceilalti castigatori:

Mister originalitate - Moldovan Razvan Miss Hoolywood …
Read more
  • 0

Balul Boboceilor de la Scoala Nr 1 – cine a fost ales Miss si Mister – FOTO+VIDEO

A inceput sezonul balurilor bobocilor si boboceilor. Boboceii din clasele a V-a de la Scoala Gimnaziala Nr. 1 s-au intrecut vineri pentru titlurile de Miss si Mister Bobocel, intr-un spectacol desfasurat de la ora 15 la sala de sport de pe strada Dragos Voda.

13 concurenti au intrat in competitie, din care trei baieti si zece fete. Acestia au trecut prin patru probe: impresionare artistica, cultura generala, indemanare si dans.

Juriul alcatuit din patru profesori si doi elevi din clasa a VIII-a a stabilit castigatorii. Miss Bobocel 2016 a fost aleasa Mara Cimbulea, iar titlul de Mister Bobocel a fost castigat de Robert Socaciu, ambii elevi in clasa a V-a B.

Toti participantii au fost recompensati de organizatori cu diplome si premii, in aplauzele unei sali pline de parinti si sustinatori.

Read more

  • 0

Schimbare la conducerea UDMR Gherla, în prag de alegeri. Cine e noul preşedinte

Dupa ce a fost condusa timp de opt ani de Torok Balint, organizatia UDMR Gherla are un presedinte nou.

Török Bálint a renunţat la funcţia de preşedinte al organizaţiei locale al UDMR-lui in data de 11 octombrie 2016. Conform statutului, conducerea organizaţiei judeţene a desemnat un preşedinte interimar.

La propunerea Consiliului Director al organizaţiei locale, preşedintele UDMR Filiala Judeţeană Cluj, Csoma Botond, l-a desemnat sa ocupe functia de conducere pe vicepreşedintele Juhos Tamás. Acesta, in varsta de 36 de ani, ocupa funcţia secundă în organizaţie din anul 2011.

"Preşedintele interimar are pe agendă pregătirea pentru alegerile parlamentare şi organizarea Adunării Generale Locale, în care se va alege noul Consiliu Director şi preşedintele organizaţiei locale", se arata intr-un comunicat al UDMR Gherla.

foto: Riti Jozsef Attila
Read more
  • 0

Un rănit şi două maşini avariate în accident la intersecţia cu bucluc Mintiului – Fermei VIDEO

Accidentele se produc la indigo intr-o intersectie din oras. Este vorba de strazile Mintiului si Fermei, unde soferii care circula dinspre strada Romana au vizibilitate redusa din stanga de multe ori, din cauza masinilor parcate pe marginea drumului, iar masinile care se deplaseaza dinspre centru spre Mintiu Gherlii nu observa la timp masinile care le ţâşnesc in fata si impactul nu mai poate fi evitat.

Mai multe accidente asemanatoare s-au produs in ultimii ani in aceasta intersectie. Aproape fara exceptie, soferii care circulau pe strada Fermei spre strada Dejului nu au acordat prioritate.

Un caz asemanator s-a produs joi in jurul orei 13. Un sofer din Cluj-Napoca, care circula cu un Audi inmatriculat in Mures, pe strada Fermei, nu ar fi acordat prioritate unei autoutilitare condusa de un sofer din Campa Turzii, care circula spre Mintiu Gherlii.

Read more

  • 0